כיום אנו נמצאים בתקופה בה אחד מתוך שלושה זוגות מתגרש וכל אחד יודע מה זה גירושין מחויה אישית או ממישהו אחר שחווה את ההליך. מי שחווה את ההליך באופן אישי או שמכיר מישהו שהתגרש או נמצא בשיאו של ההליך, יודע שכל המחלוקות שעולות בהליך גירושים בין בני הזוג נובעות בעיקר מענייני משמורת והסדרי ראיה, במידה ולבני הזוג יש ילדים. עם דיני משפחה אפשר להסדיר את המחלוקות האלה ועוד.
אפשר למצוא מקרים בהם מצליחים זוגות לעבור הליך גירושים בשלום ומגיעים להסכמים לבדם. ברוב המקרים, לעומת זאת, מתרחשים ויכוחים סביב נושאים שונים, וההליך מתמשך ארוכות בגללם. אם אין ילדים המחלוקות אינן נוגעות לנושאים רגישים, אלא מתמקדות בעיקר בעניינים פרקטיים, כמו חלוקת רכוש. כאשר יש ילדים לא רק בני הזוג יכולים להיפגע אלא גם הילדים. כשבני זוג לא מצליחים להחליט מי מהם יקבל משמורת ולא מסוגלים להסדיר הסדרי ראיה בעצמם הם יכולים לפנות אל בית המשפט, שם יחליטו על פי דיני משפחה בעבורם.
דיני משפחה כוללים התייחסות לנושא המשמורת. לפי דיני משפחה, משמורת ניתנת ברוב המקרים לאימא של הילדים כשהם בגיל 6 או פחות, מלבד מקרים בהם היא לא כשירה לגדל אותם או מהווה להם סכנה ממשית. לאימא יש מעמד מיוחד בחייו של הילד, אבל אם היא לא יכולה לגדל אותם האב הוא זה שיקבל משמורת. יש מקרים שאחד ההורים מנסה לפגוע בזכותו ובסיכוייו של ההורה השני לקבל חזקה על הילד. במצבים כאלו העניינים יכולים לצאת משליטה ולהיות מכוערים מאוד, אך צריך לתת לבית המשפט למלא את עבודתו ולא לעשות פעולות חריגות שיכולות להשפיע על ההחלטה הסופית.
לאחר שהוחלט מי מקבל משמורת השאר קצת יותר קל וכל מה שנשאר לעשות זה להסדיר הסדרי ראיה ומזונות. הסדרי ראיה מאפשרים להורה שאינו משמורן להמשיך לנהל יחסים עם הילדים. על מנת לא להוציא את ההורה מחיי הילדים שלו ולתת לו להמשיך להיות חלק משמעותי בחייהם, יש לקבוע מפגשים בנדיבות. עם זאת, כדי לא לבלבל את הילד ולערער את היציבות שלו, חשוב לא לנתק אותו מההורה המשמורן לזמן ממושך. המזונות שמשלם ההורה הלא משמורן אמורים לכסות את ההוצאות של ההורה המשמורן על הילדים.
גירושים אינו הליך פשוט, אבל אם יש ילדים בתמונה הוא עוד יותר מסובך. זוגות עם ילדים שמתגרשים חייבים לנהל את ההליך בצורה הכי נעימה כדי שהילדים לא יושפעו ממנו לרעה. כדי לשמור על רוחות קרות מומלץ להיעזר בעורכי דין או מגשרים.